Informatie over roestvast staal (RVS) van T&T Design

Roestvast staal of RVS (in de volksmond inox) is de groepsnaam van een aantal ijzerlegerin-gen met als voornaamste bestandsdelen Chroom en Nikkel. De benaming roestvrij staal is niet juist, de correcte benaming is roestvast of corrosiebesten-dig staal.


Kan RVS roest vertonen?

De eigenschap van RVS om corrosiebestendig of roestvast te zijn, is het gevolg van de zich steeds herstellende chroomoxidelaag.

Deze laag kan echter tijdens de be- of verwerking van RVS een verstoring of een ongunstige samenstelling krijgen, waardoor de herstellende en beschermende functie verhinderd is. Mogelijke oorzaak daarvan is : vb. lassen, warmen, lazeren, contact met ongeschikte werk-tuigen, waarbij ijzer- of ijzeroxidedeeltjes of andere oxides en vuil op of in het oppervlak te-recht komen.

Andere vaak voorkomende oorzaken hiervan zijn:

Opgestapeld vuil of condens in spleten en kieren die lokaal invreet.

Het gebruik van erg verschillende materialen in combinatie met RVS (bv. gegalvaniseerde bouten)

Vervuiling van het oppervlak door ijzerdeeltjes, vliegroest, ...

Chemische aantasting van het RVS-oppervlak door zouten (bv. chloriden), zuren (bv. zure regen), was- en reinigingsproducten e.a.

De aantasting door corrosie kan algeheel zijn of sterk lokaal. Door de reactie met zuurstof wordt het hele oppervlak bedekt met een bruine laag. Dit komt bij roest-vast staal zelden voor. Vaker komt de lokale corrosie voor.

Stadswater, zwembadwater, javel, zoutzuur en ijzertricloride zijn zeer agressief op roestvast staal.


Preventieve bescherming met T&T Design - RVS reiniger.

De beste manier om roestvast staal (of RVS te beschermen is een regelmatige preventieve reiniging met de T&T DESIGN - RVS reiniger. (geschikt voor alle oppervlakken in roestvast staal, chroom, koper, aluminium en kunststof.)

Eigenschappen :

Reinigt, glanst en beschermt in één beweging

Laat geen vettige film na

Streeploos verwijderen van vingerafdrukken, vet, vuil en lichte aanslag

Door de unieke beschermingsfilm kunnen latere verontreinigingen gemakkelijk verwijderd worden

Siliconenvrij: Ons product is inzetbaar om volgens de voorgeschreven technieken en voorschriften te reinigen conform de HACCP normen

Belangrijk: Lees aandachtig deze handleiding voor u de barbecue de eerste keer gebruiktServer-Colocate.com Webhosting - Easybytes.com
© Design by mdgpromotions.com