Hoe starten met de T&T Design Gas BBQ

Te gebruiken gasfles = "cube van Shell"

Uw T&T-gas-bbq werd uitvoerig getest in de fabriek.

check nog eens of alle verpakkingsmaterialen verwijderd zijn

niet roken tijdens het uitvoeren van de test

test de bbq enkel buiten in open lucht

sta niet in de nabijheid van vuur

als de bbq op zijn plaats staat, steeds de twee remmen opzetten.


De test

Zet alle knoppen op stand "uit"

Open het deksel van de bbq

Duw de gasontspanner (in gesloten stand) op de gasfles. (foto 1)

Zet de gasfles in de kast van de bbq (foto 3)

Zet de rode knop op de gasfles (ontspanner) naar boven (open). (foto 2) Nadat je de rode knop hebt naar boven gezet, moet je aan de andere zijde even op de veiligheidsknop duwen om de gas door te laten.

Indien je gas ruikt of hoort ontsnappen als alle knoppen nog dicht staan, sluit dan onmiddellijk de gasfles af (dit wijst op een lek) en neem contact op met T&T design.

Er zijn 4 hoofdbranders, test deze eerst (foto 6)

Druk de linker knop op het bedieningspaneel in en draai langzaam naar links. Je voelt een "klik" en laat de knop op hoge stand staan (kwart draai naar links). Indien er geen vlammen zijn, dien je de knop onmiddellijk terug op "off" te zet-ten en deze handeling te herhalen.

Herhaal deze actie voor de 4 hoofdbranders.

Om het vuur op een lagere stand te zetten dien je de knop verder naar links te draaien

Het vuur uitzetten doe je simpelweg door de knop terug naar boven te draaien op de stand "off"

Gasfles vervangen:

Sluit de gasfles af en neem ze uit de kast.

Duw op het rode pinnetje en trek de ontspanner naar boven (foto 4 en 5)

Neem de nieuwe gasfles en druk de ontspanner er op in gesloten toestand (foto 1)

De zijbrander:

open het deksel van de zijbrander (foto 6)

uw de knop van de zijbrander in en draai deze naar links, bij de "klik" slaat de vlam aan. Indien dit niet onmiddellijk gebeurt, herhaal je deze handeling.

Verder naar links draaien, vermindert het vuur. De knop terug naar boven draaien om het vuur uit te zetten


Het spit:

Installeer het spit zoals afgebeeld op foto 7. Zorg ervoor dat het vijsje van de spithouder langs de binnenkant van de bbq staat.

Tijdens het gebruik van de infrarood brander (spit achteraan) dienen de 4 hoofdbranders uit te staan)

Om de infrarood brander (achteraan) aan te steken, dien je tegelijkertijd de veiligheidsknop in te drukken en de brander aan te steken (foto 8)

Druk de veiligheids knop in, zodat de veiligheidsklep zich kan openen

Duw de draaiknop van de Infrarood brander in en draai deze 2 seconden later zachtjes naar links tot je "klik" hoort. Hou de veiligheidsknop nog gedurende een 10-tal seconden ingedrukt (anders zal het vuur automatisch doven)

Indien de brander na 3 à 4 pogingen niet brandt, kan je de brander aansteken met een lange aansteker of lucifer (door gebruik te maken van de ketting, zie foto 9) Ook in dit geval dien je de veiligheidsknop ingedrukt te houden en de gas open te draaien (kwartdraai naar links), en met lucifer aan steken.

Klem het vlees op de grilstaaf tussen de twee vast te vijzen klemmen in het midden van het vuur. Zorg dat het vlees stevig vast zit (foto 10)

Zet de motor van het spit aan (foto 11)

Eens het vuur en de motor aanstaan, het deksel zoveel mogelijk dicht houden. Dit verkort de baktijd en houdt het vlees sappiger.



Vetopvang:

Onder de branders is er een lade die het overtollige vet opvangt (foto 12)

Deze is eenvoudig uit te schuiven voor het reinigen of de jus te gebruiken als basis voor sauzen.


Het aansteken van de grill:

Controleer of er genoeg brandstof in de fles zit. Open het deksel. Kijk of alle branderknoppen uit staan. Draai de gaskraan van de fles open. Zet de 4 hoofdbranders één voor één aan. Sluit het deksel en verwarm de grill voor tot ongeveer 225 °C (440 °F). Dit duurt ongeveer 10 minuten. Stel de branders nu in overeenkomstig met de bereidingsmethode, dit wil zeggen de directe methode of de indirecte methode. (zie hieronder) De bbq is nu helemaal klaar voor gebruik. LET OP: indien je de bbq laat warmer worden dan 235 °C, kan de inox aan de binnenkant van de bbq bruin, roestig verkleuren. Dit is géén roest, maar een verkleuring door de combinatie van vet en hitte en heeft echter geen negatieve invloed op de werking van uw bbq.


Basisprincipes van de barbecue:

direct grillen : voedsel wordt direct op de hittebron gelegd; het gemakkelijkste is een brander hoog te zetten en een andere halfhoog, zodat het voedsel kan verplaatst worden van het ene deel naar het andere.

indirecte grillen : voedsel wordt in de hitte geplaatst die rondgaat in de grill (zoals bij een hete luchtoven), zet de branders aan, maar niet de branders onder uw voedsel.


Nuttige tips :

1. Zorg dat uw bbq altijd op temperatuur is vóór u gaat grillen.
2. Gril altijd met het deksel dicht voor het beste resultaat.
3. Een vol rooster zal meer griltijd vragen dan een half leeg rooster.
4. Zorg dat de stukjes voedsel elkaar niet raken zodat de hitte er goed omheen kan.
5. Snij vetrandjes zoveel mogelijk weg, dat voorkomt vlammen.
6. Zet de bbq op een vlakke ondergrond.
7. Ga nooit barbecuen als er teveel wind is.
8. Indien uw marinade of saus veel suiker bevat of een ander ingrediënt dat snel verbrandt,
strijk die dan pas de laatste 10 minuten van de bereidingstijd op het voedsel.


Onderhoud:

Het enige belangrijke onderdeel om te reinigen zijn de roosters waar u uw voedsel oplegt. Het rooster kan u reinigen met een stalen borstel met lange steel, dit is het gemakkelijkst als het rooster nog warm is. Indien gewenst kunt u hier ook reinigingsproducten voor inox gebruiken.

De stukken onder het rooster reinigt u best niet te vaak (wordt bruinachtig, zwart en vet door het gebruik), maar dit geeft juist de echte smaak en geur van bbq. Het volstaat om de V-roosters af en toe af te schrapen (verpulverde en verbrande resten afkrabben met een metalen palletje zonder deze verder te reinigen, indien gewenst kunt u deze wel in de vaatwas steken). De slede voor de vetopvang, kan u uit de bbq halen om te reinigen.

De brander kunt u best éénmaal per jaar reinigen met warm water en detergent. Ook de "V"-platen kunt u best niet steeds reinigen, indien gewenst kunt u deze uit de bbq nemen en in de vaatwas steken.



Server-Colocate.com Webhosting - Easybytes.com
© Design by mdgpromotions.com